Roele Kok
Pianist en Zanger
Welkom!

Roele Kok studeerde piano aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Hij studeerde daar in 2010 af bij Paul Komen. Hij begon met zingen in 2008 en vanaf 2009 studeerde hij klassieke zang, eveneens aan het Prins Claus Conservatorium. Zijn docenten waren Anneloes Volmer, Marion van den Akker en Hanneke de Wit. Hij sloot deze studie in juni 2014 succesvol af. Momenteel wordt hij gecoached door Marcel Boone.

Hij volgde masterclasses bij Marion van den Akker, Claron McFadden, Marcel Rijans, Rian de Waal en Margreet Honig. Liedklassen volgde hij bij Eelko Moolenaar en Marien van Nieukerken.

Verder studeerde Roele, als pianist, liedbegeleiding in de Masteropleiding van het Artez-conservatorium te Zwolle bij Marien van Nieukerken. Hij sloot die studie in januari 2013 af. Hij is werkzaam als vocal coach, begeleider van masterclasses en is verbonden aan de kamermuziekserie van het Noord Nederlands Orkest.

Roele is actief als solist en als koorzanger bij de Nederlandse Bach Academie, Consensus Vocalis en het koor van de Nationale Opera. In augustus 2014 maakte hij zijn opera-debuut als Tonio in Leoncavallo’s Pagliacci tijdens een productie op het Groninger Hogeland. In juni 2016 voerde hij een nieuw geschreven Nederlandstalige opera van Mark de Vries uit en afgelopen januari was hij te gast bij de Dutch National Opera Academy in een opera van Jules Massenet en zong hij Alcindoro in Puccini’s La Bohème tijdens het Bredewegfestival 2017.

In 2016 werd zijn eerste koorwerk, een cyclus op Friese gedichten, uitgevoerd en tevens uitgegeven door Intrada Music.

Roele Kok (1988) started singing at the age of 21 as a result of his interest in accompanying singers as a pianist. In 2010 he began studying for his Bachelor degree with Hanneke de Wit at the Prins Claus Conservatoire in Groningen. During his studies he participated in masterclasses by Claron McFadden, Marcel Reijans, Rian de Waal, Paul Triepels, Nico van der Meel and Margreet Honig. Since graduating in 2014 he is being coached by baritone Marcel Boone.

As a pianist Roele completed a Bachelor and Master’s degree with Paul Komen and Marien van Nieukerken. His love for singing also resulted in specializing in Song Accompaniment at the Artez Conservatoire. He is active as a vocal coach and an accompanist for masterclasses.

Roele has a broad spectrum of activities, reaching from being a choirmember at the Dutch National Opera and Consensus Vocalis to performing as a soloist in Oratorio repertoire. In recent years he became more and more interested in Opera, resulting in making his debut as Tonio in Leoncavallo’s Pagliacci in 2014. During the last year he sang a newly composed opera by Mark de Vries, appeared as a guest with the Dutch National Opera Academy in an opera by Jules Massenet en played Alcindoro in Puccini’s La Bohème at the Bredewegfestival in Amsterdam.     

In 2016 his first composition for choir, a song cycle on Frisian poetry, was performed and later published by Intrada Music. 

Laatste tweets

Foto: Marco Borgreve